General information

Title
Philippines: Strengthening of civil society and their impact on policies related to natural resources, climate, trade and ODA.
ID
XM-DAC-2-10-3015232
Start date
End date
Activity status
Completion
Budget
€2.133.288
Actor
NGO Coupole 11.11.11 ex NCOS - 11/NCOS
Country
PHILIPPINES
Sector
Government and civil society - Democratic participation and civil society
Policy markers
Gender 1
Environment 1
Biodiversity 1
Climate: Mitigation 1
Climate: Adaptation 1
Good Governance 1
Aid type
Core support to NGOs, other private bodies, PPPs and research institutes
Fragile state
No
Least developed country
No
Budgetline
54 20 356072 NGO Programs
Finance type
GRANT
Tied status
No
Flow type
ODA
Tags
Private Sector Dev.
SDGs
Body

General

In eerste instantie wil het 11.11.11-Zuidprogramma in de Filipijnen bijdragen aan de versterking van de civiele maatschappij. 11.11.11 steunt specifieke organisaties die een belangrijke rol vervullen als civiele maatschappij actor, en doet dit met respect voor de eigenheid van de organisatie en met het oog op een institutionele versterking door te investeren in samenwerking, het stimuleren van een actieve rol, mogelijks als coördinator, binnen nationale, regionale en zelfs internationale netwerken, en capaciteitsversterking d.m.v. Zuid-Zuid en Noord-Zuid samenwerking. Het centrale doel is het beïnvloeden van beleidsmakers door het op tafel leggen van alternatieve beleidsvoorstellen inzake het handels- en investeringsbeleid, klimaatrechtvaardigheid, natuurlijke rijkdommen en efficiëntie van de hulp 11.11.11-Zuidprogramma in de Filipijnen wil bijdragen aan de versterking van de civiele maatschappij. 11.11.11 steunt specifieke organisaties die een belangrijke rol vervullen als civiele maatschappij actor en doet dit met respect voor de eigenheid van de organisatie en met het oog op een institutionele versterking door te investeren in samenwerking, het stimuleren van een actieve rol, mogelijks als coördinator, binnen nationale, regionale en zelfs internationale netwerken, en capaciteitsversterking d.m.v. Zuid-Zuid en Noord-Zuid samenwerking. Het centrale doel is het beïnvloeden van beleidsmakers door het op tafel leggen van alternatieve beleidsvoorstellen inzake het handels- en investeringsbeleid, klimaatrechtvaardigheid, natuurlijke rijkdommen en efficiëntie van de hulp

Results

The civil society organisations in the Philippines have contributed to influencing specific policymakers and decision-makers with a view to the development that focuses on sustainability, social economic rights, equitable climate policies, more efficient use of ODA funds and gender. The programme also contributes to the institutional strengthening of these CSOs.

Documents

Disclaimer: Country borders do not necessarily reflect the Belgian Government's official position.

SDGs