General information

Title
UNICEF Humanitarian Action for Children Syria (Fund for HAC Syria)
ID
XM-DAC-2-10-3017501
CRS ID
FF/2015/07
Start date
End date
Activity status
Completion
Budget
€10.000.000
Actor
UNICEF - Children's Fund - PRT
Country
SYRIA
Sector
Humanitarian Aid - Emergency Response - Emergency food aid
Policy markers
Gender 1
Good Governance 1
RMNCH: Reproductive, Maternal, Newborn and Child Health 2
Aid type
Contributions to specific-purpose programmes and funds managed by international organisations (multilateral, INGO)
Fragile state
No
Least developed country
No
Budgetline
54 52 356082 Humanitarian Funds
Finance type
GRANT
Tied status
No
Flow type
ODA
Body

General

Dankzij het humanitair donorfonds van UNICEF is de organisatie in staat om snel en efficiënt te interveniëren in de meest kritieke fase van een noodtoestand. De nood aan financiering. UNICEF raamt de totale nood aan financiering voor humanitaire activiteiten in Syrië op 279 miljoen USD. Die nood wordt verder uitgewerkt in het document “Humanitarian Action for Children” (HAC - zie eveneens bijlage 5 en 6). Van de totale financieringsnood voor de crisis in Syrië heeft de humanitaire gemeenschap al 40% op zich genomen van de noden geïdentificeerd door UNICEF. Dat betekent dat de financieringskloof 60% bedraagt. Dit komt overeen met een tekort van 167 miljoen USD (150 miljoen Euro). Het humanitair fonds zal ingezet worden voor het dichten van die financieringskloof. De voornaamste karakteristieken van het fonds: - de financiering geschiedt op basis van de HAC; - het is een “pooled fund”; - er wordt een apart activiteitenverslag voor elk fonds van UNICEF opgemaakt, inclusief een financiële rapportage voor de totaliteit van de bijdragen aan het fonds. “The statement of account (signed aggregate financial income and expenditure report) is issued by the Comptroller (in June of the following calendar year) giving the consolidated amount received per donor”; - het heeft een lage “recovery cost” van 7%; - het heeft een lange termijn horizon die meer flexibiliteit en een betere planning toelaat; - het vermijdt een specifiek dossier voor elke aparte donor. De opvolging geschiedt op basis van indicatoren op het niveau van het strategisch plan en van de landenprogrammering. Die programmering is resultaatgericht en laat een opvolging toe via “performance management dashboards”.

Results

Dankzij het humanitair donorfonds van UNICEF is de organisatie in staat om snel en efficiënt te interveniëren in de meest kritieke fase van een noodtoestand.

Other

Dankzij het humanitair donorfonds van UNICEF is de organisatie in staat om snel en efficiënt te interveniëren in de meest kritieke fase van een noodtoestand.

Disclaimer: Country borders do not necessarily reflect the Belgian Government's official position.