General information

Title
Projet de renforcement des capacités de gestion de la migration en RDC, postes frontaliers de Zongo et Kamako
ID
XM-DAC-2-10-3012931
Start date
End date
Activity status
Completion
Budget
€600.000
Actor
International Organisation for Migration IOM/IOM - IOM - PRT
Country
CONGO (DEMOCRATIC REP.)
Sector
Government and civil society - Public sector policy and administrative management
Aid type
Project-type interventions
Priority partner country
Yes
Fragile state
Yes
Least developed country
Yes
Budgetline
54 11 545243 Delegated cooperation (ex Other forms of governm. co-op.)
Finance type
GRANT
Tied status
No
Flow type
ODA
Body

General

Het project wil het beheer van de migratie aan twee grensposten van DRC verbeteren door de grensposten te bouwen volgens een model waarbij de verschillende overheidsdiensten zich in eenzelfde gebouw kunnen vestigen en zo een geïntegreerde aanpak van het beheer van de grenspost kunnen toepassen. De posten worden door het project uitgerust met de nodige informatietoepassingen en het personeel daarin opgeleid, zodat ze in verbinding staan met het centrale informatiesysteem voor migratie. De nauwere samenwerking tussen de verschillende diensten en de automatisering van de informatie hebben als doel om de migratieprocedures op een georganiseerde en vlotte manier te laten verlopen. De algemene doelstelling van het project is : «Contribuer à la bonne qualité de la gestion des migrations et des frontières en République Démocratique du Congo » In het raam van het indicatief samenwerkingsprogramma 2010-2013 met de DRC is een budget van 40 miljoen EUR voorzien voor projecten inzake gedelegeerde samenwerking. De Congolese partner heeft het projectvoorstel «Projet de renforcement des capacités de gestion de la migration en RDC, postes frontaliers de Zongo et Kamako» (Internationale Organisatie voor Migratie) per brief van 23 juni 2011 ter financiering overgemaakt.

Results

« Renforcer la gestion intégrée et les capacités opérationnelles des services habilités à œuvrer à la frontière pour gérer les postes frontières de Zongo et Kamako.»

Other

Ce projet a atteint ses objectifs, notamment la construction de bâtiments dans les deux sites (Zongo-Equateur et Kamako-kasaï occidental), l'acquisition d'équipements y afférents, la formation des agents, le renforcement de la gestion intégrée des frontières et le renforcement des capacités opérationnelles des services habilités à oeuvrer aux postes frontaliers susmentionnés

Disclaimer: Country borders do not necessarily reflect the Belgian Government's official position.