General information

Title
Protecting and improving household food security and nutrition in HIV/AIDS affected areas in Manica and Sofala provinces
ID
XM-DAC-2-10-1994411
CRS ID
GCP/MOZ/079/BEL
Start date
End date
Activity status
Completion
Budget
€2.423.018
Actor
UN Food and Agricultural Organisation - earmarked funds FAO_FAO - FAO - PRT
Country
MOZAMBIQUE
Sector
Social Infrastructure - Social mitigation of HIV/AIDS
Policy markers
Gender 1
Environment 1
Good Governance 1
Aid type
Project-type interventions
Priority partner country
Yes
Fragile state
No
Least developed country
Yes
Budgetline
54 17 356050 BSF
Finance type
GRANT
Tied status
No
Flow type
ODA
Body

General

Bescherming en verbetering van de voedsel- en voedingsveiligheid van kwetsbare huisgezinnen in gebieden die getroffen worden door HIV/AIDS en andere besmettelijke ziekten zoals malaria, tuberculose en diarree. Het interventiegebied omvat 4 districten in de Sofala provincie en 4 districten in de Manica provincie. De keuze van de districten gebeurde aan de hand van volgende criteria: (i) de graad van voedselonveiligheid en ondervoeding gekoppeld aan de graad van HIV/AIDS verspreiding, (ii) het aantal weeskinderen, (iii) de aanwezigheid van organisaties op gemeenschapsniveau, (iv) factoren die zorgen voor een versnelde HIV infectie, (v) aantal en/of synergie met lopende programma's, om meer benadeelde gebieden te kunnen ondersteunen.

Results

* In gebieden die getroffen worden door HIV/AIDS en andere besmettelijke ziekten: - Versterking van de lokale institutionele capaciteit, om een hefboomeffect te creëren voor het uitvoeren van meer effectieve acties op het vlak van voeding en voedselveiligheid. - De levensomstandigheden beveiligen en beschermen, en de voedings- en voedselveiligheid van kwetsbare huisgezinnen verhogen. * Algemeen: - Verhoogde kennis en verbeterde gedrags-, en handelswijze in verband met voeding en gezondheid, inbegrepen HIV/AIDS en andere besmettelijke ziekten, die leiden tot verbeterde voeding en voedselopname en een betere toepassing van voedings- en dieetleer.

Other

Een diepgaande situatieanalyse en participatieve planning en pilootactiviteiten zijn reeds gestart in telkens 2 districten van de 2 provincies (met fondsen beschikbaar via het FAO project OSRO/RAF/403/SAF).

Disclaimer: Country borders do not necessarily reflect the Belgian Government's official position.