General information

Title
Projet participatif et décentralisé de sécurité alimentaire dans les communes de Birnin Lallé et Ajékoria - Dakoro - PDSA II
ID
XM-DAC-2-10-3015228
Start date
End date
Activity status
Completion
Budget
€1.601.781
Actor
NGO Caritas Belgique Secours international
Country
NIGER REP
Sector
Agriculture and livestock - Agricultural development
Policy markers
Gender 1
Environment 1
Good Governance 1
Desertification 1
Biodiversity 1
Climate: Adaptation 1
Aid type
Project-type interventions
Priority partner country
Yes
Fragile state
Yes
Least developed country
Yes
Budgetline
54 17 356050 BSF
Finance type
GRANT
Tied status
No
Flow type
ODA
Province
Maradi
Partner country incomegroup
Low Income Countries
SDGs
Body

General

Een eerste fase van het project werd uitgevoerd tussen 2008 en 2014 in 2 gemeentes van het departement Dakoro, met als voornaamste doel de levensomstandigheden van de bevolking van Birnin Lallé et Adjékoria te verbeteren door hun kwetsbaarheid t.a.v. de voedselonzekerheid te verminderen. Het project werkte aan de verbetering en/of versterking van (1) de landbouwproductie, (2) de veestapel, (3) de toegang tot voedselproducten, (4) de capaciteiten van gemeentelijke basisorganisaties, (5) de interventiecapaciteit van de gemeentelijke overheid en (6) de steun aan transversale thema’s. Het eindverslag van PDSA I werd ontvangen op 31 maart 2014 en geeft als belangrijkste resultaten aan: - een verhoogde landbouw- en voedselproductie en het daaruit gegenereerde inkomen - de versterking en uitbreiding van goed uitgeruste boerenorganisaties - de verbetering van het voedselaanbod en de toegang ertoe - de verbetering van de dierlijke productie en het daaruit gegenereerde inkomen - de versterking van de operationele capaciteiten van de gemeentes - de toe-eigening van kwesties inzake gender, family planning en HIV/aids Deze resultaten werden bereikt door de uitvoering van volgende activiteiten: - de opvolging en opleiding van 146 boerenorganisaties - de opleiding van boeren in 7 champs écoles paysans (farmer field schools) en de vulgarisering van nieuwe variëteiten - het verspreiden van biomethodes tegen plantvernietigende insecten en ziektes - de constructie van 40 graanschuren, 2 inter-graanschuurwinkels, 7 winkels met landbouwinputs en 2 multifunctionele platforms voor producttransformatie - de opvolging en opleiding van de beheerders van de gerealiseerde infrastructuren - de uitvoering van de habbanayé-aanpak en de verspreiding van 1550 geiten onder 62 vrouwenverenigingen - de opening van diverse types kredietlijnen, vooral voor kwetsbare personen - de opleiding van lokale verkozenen, de steun aan de opmaak van gemeentelijke ontwikkelingsplannen en de financiering van 6 klassen en 6 waterputten - de inplanting van 42 lokale opvolgingsstructuren inzake kwetsbaarheid om het departementale early warning system te verbeteren. In januari 2014 diende Caritas International België een aanvraag in voor de medefinanciering van een tweede fase (PDSA II) voor een bedrag van 1.602.645,59 euro gespreid over drie jaar. De kwetsbaarheid van de bevolking is duurzaam afgenomen.

Results

De weerbaarheid t.a.v. de voedselonzekerheid van 11.325 gezinnen in Birnin Lallé en Adjékoria is versterkt door de boerenorganisaties en andere lokale structuren onafhankelijker te maken.

Disclaimer: Country borders do not necessarily reflect the Belgian Government's official position.

SDGs